Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anonymous chystají útok na exekutory

 Anonymous připravují na 7. března útok na stránky exekutorských úřadů. Nelíbí se jim nekontrolovaná moc exekutorský firem, které si z vymáhání dluhů zřídili nemorální byznys, který ničí lidi i kvůli nezaplacení banální pokuty. Řada postupů exekutorů se navíc pohybuje za hranou zákona, proti jejich metodám se začínají bránit samotné soudy.



24. 2. 2012
V mainstreamových médiích se nyní objevují zprávy o hacknutí stránek kolektivního správce autorských práv Intergram. Na 28. února je pak plánován další DDoS útok na web české pobočky IFPI, která je jednou z hlavních organizací prosazující kontroverzní dohodu ACTA. Ředitelka IPFIPetra Žikovská navíc otevřeně obhajuje nedemokratické postupy, které mají zajistit myšlenkově zastaralým korporacím dosavadní monopolní postavení na světových trzích. V sobotu 25. února proběhne další evropské kolo protestů proti smlouvě ACTA, protestní akce se konají opět i v českých městech včetně Prahy. 

Mezitím se ovšem Anonymous připravují na další cíle. Operace Exekuce míří na exekutorskou branži, která je v posledních měsících pod soustavnou kritikou. 7. března mají DDoS útoky zablokovat na celý den hlavní weby firem zabývajících se vymáháním dluhů. Útok má cílit na webywww.ekcr.czwww.okdrazby.czwww.exekuce.cz a www.centralniregistrdluzniku.cz

„Naprosto odmítáme zvrhlý efekt nabalující se sněhové koule, který z dluhu několika set korun udělá částku několik desítek tisíc korun a to prakticky bez jakékoli komunikace s dlužníkem. Dluh není starožitnost, aby jeho hodnota časem narůstala do astronomických částek,“ uvádějí Anonymous. 

Anonymous v prohlášení požadují podřídit exekutory přísné kontrole, zavedení povinnosti písemně informovat dlužníka před zahájením exekuce, snížení „nesmyslně vysokých nákladů na vymáhání pohledávek“ i sloučení exekucí do jednoho řízení. 

Anonymous dále výslovně kritizují právní kancelář Tomáše Sokola & spol., který si „z černých pasažérů vytvořil továrnu na peníze“ a největší exekutorskou kancelář JUDr. Vrány z Přerovska.