Jdi na obsah Jdi na menu
 


Díky socanům a jejich zákonům,prochází lumpům vše !

Kooperativní kšeftík

 

 

Pojišťovna Kooperativa prodala v roce 2011 promlčené pohledávky za 70 tisíci klienty vymahačské firmě WLG Invest. Ta je nevybíravým způsobem vymáhala. 

Paní Anna je povoláním účetní a matka dvou dětí. V roce 2011 jí vyděsila obsílka od soudu. Píše se v ní, že má zaplatit téměř 8 tisíc korun firmě WLG Invest, o které před tím nikdy neslyšela. Po delším pátrání paní Anna zjistila, že více než před deseti lety v roce 2002 ukončila s Kooperativou pojistnou smlouvu na byt, který tehdy prodávala. Ale než se Kooperativa uvolila pojistnou smlouvu ukončit, naúčtovala si ještě 474 Kč. Jen to zapomněla paní Anně říct. A zatímco Kooperativa mlčela, ze stokorun se stávaly tisíce.

Jak už bylo řečeno, v roce 2011 Kooperativa prodala vymahačům promlčené pohledávky 70 tisíců klientů. Zní to absurdně, ale tandem Kooperativa-WLG Invest kalkuloval s tím, že stejně jako paní Annu vyděsí i tisíce dalších natolik, že jim raději zaplatí než by si vzala advokáta. U paní Anny se ovšem vymahači spletli, protože ta se obrátila na Kverulanta. Ale u dalších sedmdesáti tisíc klientů Kooperativy měli slušnou šanci, že se bránit nebudou nebo při prokazování promlčení udělají chybu. Tandem Kooperativa-WLG Invest si tak nejspíš přišel na desítky milionů korun nebo spíše na stovky milionů, když do týmu vzali ještě exekutora, který si přihodil další náklady.

Když Kooperativa prodávala své promlčené pohledávky, muselo jí být naprosto jasné, že ten, kdo si je kupuje, chce vydělat jen a pouze na bezbrannosti lidí. Kooperativě asi přišlo správné, že někdo, kdo kdysi dlužil stokoruny, nyní přijde o desetitisíce jen proto, že se neumí bránit právnickým kličkám vymahačů a podlehne strachu z následné exekuce. Kverulantovi to správné nepřišlo, a tak každému zdarma nabídl kvalifikovanou právní pomoc. Kverulantův právník v několika případech podal odpor proti platebnímu rozkazu a tento odpor řádně zdůvodnil. Jako odměnu si ponechal náklady soudního řízení, které si sám na vymahačích vysoudil.

Kooperativa se chlubí tím, že je společensky odpovědnou firmou. Společenská odpovědnost je etický kodex, ve kterém se firmy dobrovolně zavazují, že se budou chovat férově vůči svým zaměstnancům, dodavatelům a klientům a že budou pomáhat společnosti, ve které podnikají. 

kooperativa_citace-z-prikazu.jpgkooperativa-citace-z-odpovedi-kooperativa-30.3.2012.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Bez charakterní pakáž

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář