Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak to pan ministr,zase pos.... !!!

Jeden z největších hajzlů,lichvář a vyděrač ,,sám rezignoval " !

To je obrovská chyba,protože odešel bez trestu a může škodit dál,ve vyšších funkcích,jak je u nás a v justici běžné !!!  

Král exekutorů končí. Kontroverzní Vrána sám rezignoval

Praha - Postrach českých dlužníků, král exekutorů, mistr kontroverzních praktik. Tak většina veřejnosti zná Tomáše Vránu z Přerova. Nyní, zřejmě pod tlakem  ministra Pelikána, který na něj před časem podal kárnou žalobu

 

O odchodu exekutora informoval deník Právo. Exekutorský úřad Tomáše Vrány z Přerova není pro ministerstvo neznámou firmou . Jeho postupy už několikrát prošetřovali. Například v roce 2012 řešilo ministerstvo 140 podání, udělilo 7 výtek a byla podána kárná žaloba, ve které byl exekutor Vrána uznán vinným a musel zaplatit pokutu 80 tisíc korun. V roce 2013 muselo ministerstvo řešit 73 podání a udělena byla jedna výtka.

„Rozhodl jsem se pro tento krok po zralé úvaze. Jsem již unaven neustálým mediálním tlakem a útoky vůči mé osobě," vysvětlil Vrána a dodal: „Od samého počátku exekutorského úřadu se snažím pracovat tak, abych v maximální míře přispěl k co nejvyšší vymahatelnosti neuhrazených pohledávek. Dnešní doba však není těmto snahám příznivě nakloněna."

Vrána vede přerovský úřad od roku 2001 a za tu dobu se mu z něj podařilo vybudovat jeden z největších exekutorských úřadů na území České republiky, a to jak do počtu svěřených exekučních kauz, tak co do počtu zaměstnanců, stojí v tiskové zprávě Exekutorského úřadu Přerov, kterou mají EuroZprávy.cz k dispozici.

V pozici soudního exekutora zůstane Vrána do 31. 3. 2016, kdy exekutorský úřad převezme nástupce vzešlý z výběrového řízení organizovaného Exekutorskou komorou.

„Svůj mandát budu vykonávat s maximálním nasazením až do dne, kdy úřad předám svému nástupci. Předání úřadu je vzhledem ke stovkám tisíc rozpracovaných exekučních kauz mimořádně náročné a vyžaduje několikaměsíční důkladnou přípravu," dodal Vrána.

"Dnešní rezignace exekutora Vrány je prvním malým vítězstvím v boji za teritorialitu exekutorů. Je dobrá zpráva pro občany České republiky, že končí exekutor, který čelí podezření podpořenému mnoha reálnými příklady, že změnil legální vymáhání pohledávek na drancovací byznys. Bohužel na systému se nic nemění... úřad funguje dál ve stejných kolejích. Rezignaci lze tedy chápat jako vyjádření viny za stávající problémy. Omluva a náprava křivd však nepřišla. Otázkou tedy je, kdy rezignují další exekutoři, jemu podobní a hlavně kdy se změní systém, který takové chování exekutorů vyvolal a udržuje. Dosavadní systém je mafiánsko-korupční a vyžaduje systémovou změnu s přetnutím vazeb lichvář - exekutor. Ve sněmovně je již takový návrh teritoriality exekutorů připraven  Sledujme, kdo bude proti návrhu protestovat. Kdo hlasuje proti teritorialitě, hlasuje pro korupci," komentuje Marek Černoch.