Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco od myslících lidí

sobotenka.jpg
 Los Angeles, CA, United States · 
Občas se tu někdo "probudí" a začne argumentovat tím, že vina je na straně dlužníka. Tato debata ale vůbec není o vzniku dluhů. Tato debata řeší, zda systém, který je státem zaveden v České republice je efektivní a bezpečný.
Uvažovat v dané situaci o tom, jak se ten který dlužník dostal do své situace je irelevantní. Prioritně tu přece jde o špatný systém, který je ojedinělý v celém světě. Tak jak jsou řešeny exekuce v České republice, tak nejsou řešeny nikde jinde na světě. To mi potvrdili dva advokáti ze Stockholmu a totéž mám nyní před sebou jako předběžnou zprávu právníka, který je sice americký, ale dokáže rozpoznat, že v systému není něco v pořádku. Jinými slovy - pokud by se stejný dlužník dostal do stejných dluhů v Německu, Švédsku, Rakousku a jinde, nedostal by se do tak hlubokých problémů jako v České republice a to není problém toho dlužníka, ale především systému, jakým se exekuce v ČR provádí. 
Výkon práva totiž není byznys a v tom je celý problém českého systému.

Karel Fleischer · Works at Rentier
Zastavte komerční exekutory. Výkon práva není byznys a exekuce v Česku jsou doslova likvidační a neplní vůbec svůj původní význam. Oprávněný nedostane nic, povinný je v platební neschopnosti díky exekuci a pan exekutor a advokát si vydělali. Soukromé exekutory nemá Švédsko, Německo a Rakousko a přesto exekuční vymáhání státními úředníky je efektivní. Od roku 2001 bylo v ČR spácháno 6 milionů exekucí a způsobilo to jen úpadky, protože nepromyšlený systém exekucí v Česku umožňuje provádět exekuce všemi způsoby naráz a tedy odříznout povinnému všechny zdroje financí a ne jako třeba zmíněné Švédsko, kde státní exekutorský úřad stanoví jednu formu exekučního vymáhání třeba srážkou ze mzdy ale bankovní účet už je nedotknutelný. Český systém exekucí vyrábí sebevrahy, bezdomovce a nezaměstnané, protože nikdo nezaměstná člověka, kterého pronásleduje magor jako Kocián, nebo Vrána. Tím klesají v ČR tržby obchodním řetězcům a bankám ubývá klientů. Řetězce opouštějí ČR a banky zvyšují poplatky. A proč? Aby se nažralo 159 komerčních exekutorů? Na bagatelních dluzích? Dluh 1000 Kč a exekuce 19000 Kč? Co to je? Není toto náhodou čistě trestný čin lichvy?
no já jenom dodám -všude  v civilizovaném světět,je to ,co se děje u nás a co jim vláda,pod vedením socanů dovolí,bráno jako organizovaný zločin ,ale bohužel,jsme v zemi posránků a liž prdélků,tak máme smůlu !

 

Náhledy fotografií ze složky justiční mafie