Slepci nepomohlo ani to, že se exekutorovi legitimoval a že mu doložil skutečné místo svého trvalého pobytu. Nepomohlo mu dokonce ani to, že na místě předložil veškeré doklady o tom, že vodící pes patří opravdu jemu a stejně marné bylo i předložení veškeré dokumentace, týkající se jeho závažného zrakového postižení. Na nic z toho nebral exekutor sebemenší ohledy a bez jakéhokoliv dalšího vysvětlování nevidomému muži jeho sedmiletou fenku labradora nekompromisně zabavil!

Absurditu celého případu navíc dokresluje ta skutečnost, že než půjde fenka do dražby, bude exekutor účtovat jejímu majiteli (ačkoliv není dlužníkem!) veškeré náklady na její stravu, ubytování a další výdaje s tím spojené!

Musím říci, že jsem byl po shlédnutí celé včerejší reportáže v naprostém šoku. Co všechno si mohou exekutoři v České republice dovolit, aniž by za to nesli jakoukoliv právní a morální zodpovědnost, to je něco neskutečného. Půjde-li to takto dál, dočkáme se v dohledné době nejspíše i toho, že exekutoři začnou dlužníkům zcela běžně zabavovat jejich děti, partnery, rodiče, či další rodinné příslušníky, aby je následně poslali do dražby.

V právním Absurdistánu, jménem Česká republika, bych se něčemu podobnému vůbec nedivil...